Proefles bij:  Live with Flow

live with flow
Locatie: Schorsmolenstraat 13
Best spannend, de eerste keer dat ik een yogales gevolgd heb met het idee om er over te gaan schrijven. Het is best een uitdaging, een onbekende omgeving, nieuwe mensen, hoe werkt het hier, wat voor les krijgen we, en hoe staat de lerares er tegenover dat ik een gratis les kom volgen en daar wat over ga schrijven? Ik merk dat het me wat onzeker maakt, maar door zen heb ik geleerd dat het goed is deze onzekerheid te laten zijn voor wat het is en te ervaren wat er gebeurd: ,,Go with the Flow,, zal ik maar zeggen.
Het eerste contact heb ik gelegd via de E-mail op de contactpagina van de website. Binnen enkele dagen kreeg ik een mail met alle informatie die ik nodig had en een hartelijk welkom voor de proefles, met daarbij de uitnodiging om na de les nog even te praten over hoe ik het ervaren heb.
Toen ik aankwam bij het oude klooster stond er al iemand buiten die de paaltjes van de parkeervakken kon laten zakken en me de weg kon wijzen naar de yogaruimte. De wandeling door de kloostergangen brengen je al meteen in een andere sfeer. Je gaat als het ware vanuit de drukke stad een heel andere wereld in. Links van de yogaruimte is een halletje waar je je schoenen uit kunt doen, je jas op kunt hangen en eventueel kun je achter het gordijn omkleden. De yogaruimte heeft een indrukwekkend hoog plafond en donkere lambrisering, op de vloer liggen kleurrijke vloertegels met verschillende motieven wat een mooi contrast met elkaar vormt. Er liggen matjes klaar waar je eventueel zelf je mat of handdoek overheen kan leggen. Voorin is er de mogelijkheid om een kopje thee te pakken en er hangt een prettige sfeer.
In de mail had Floor me de suggestie gedaan om naar de les van 20:15 uur op donderdagavond te komen, omdat ze dan zelf les geeft. Tot mijn verbazing zag ik dat ze zwanger is, ik dacht bij mezelf, gaat zij lesgeven? Ze legde uit dat Martha een deel van de les zou geven en dat zij de rest zou doen. Martha begon met wat zittende oefeningen en bouwde het op naar staande oefeningen. Ik weet niet alle namen van de verschillende oefeningen en poses, misschien dat ik dit nog leer in de loop van de tijd, maar upward facing dog, downward facing dog, cat en cow pose ken ik wel. Vervolgens nam Floor het over en al snel kwam er ook wat balans bij kijken, wat niet mijn sterkste kant is. In Eagle pose lukte me het niet om één voet van de grond te houden wat me enigszins frustreerde zeker omdat het Floor met haar dikke buikje wel lukte, dus daar moet ik nog wat op oefenen. De les eindigde met de Savasana ofwel lijkhouding. Het viel me op hoe de rustige muziek door de akoestiek van de ruimte bij mij binnen kwam. Ik vond het een zeer fijne les en vooral een prettige ervaring.
Na de les heb ik nog een leuk gesprek gehad met Floor, ze vertelde me dat ze haar lessen niet volgens een vast concept of vorm geeft, maar aan probeert te voelen wat voor die bepaalde groep op dat moment het beste past. Meer over Floor en haar verhaal kun je lezen in haar blog
Duur van de les: 60 minuten
Type les: yoga met de flow
Website: http://www.livewithflow.nl/

accommodatie
  • Bereikbaarheid prima bereikbaar
  • Parkeergelegenheid 10 gratis parkeerplaatsen voor de deur
  • Kleedruimte er is een mogelijkheid om je om te kleden
Organisatie
  • Communicatie redelijk vlot
  • Ontvangst goed
  • Betaling maandkaart, rittenkaart of losse les. Proefles gratis
De les
  • Begeleiding de begeleiding is prima, Floor heeft een heldere manier van lesgeven
  • Informatie er is ruim voldoende informatie op de website en in de mail te vinden
  • Ambiance het is een prachtige locatie, leuk ingericht, en er hangt goede sfeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s