Proefles bij: Yoga Puur Breda

Locatie Mauritsstraat 12

Het ziet er in eerste instantie uit als de voordeur van een woonhuis, maar het smalle gangetje er achter leid naar een kleine binnenplaats met een boompje. Als je de gang uitkomt zie je recht voor je de deur die je in moet, hierachter is een halletje en links is de yoga ruimte. Het is niet groot, maar wel een mooie ruimte met een goede sfeer, er stond een kan water met meloen, limoen en citroen op de vensterbank die een heerlijke frisse geur door de ruimte verspreidde. Ik werd vriendelijk ontvangen door Sanne en mocht alvast plaatsnemen op een matje. Het was niet druk vanwege de vakantie, we waren met zijn vijven.

Sanne begon de les met staande oefeningen, eerst ademhalingsoefeningen die we afsloten met drie keer Ohm chanten(in de uitademing de klanken o,h en m laten klinken). Een paar jaar geleden zou ik me hier zeer ongemakkelijk bij gevoeld hebben, maar tegenwoordig begin ik me er steeds prettiger bij te voelen. Het is goed voor de ademhaling, geeft energie, helpt ontspannen (als je de weerstand tenminste loslaat) en het geeft mij een gevoel van verbondenheid. Hierna deden we de zonnedans, ik bedoel natuurlijk de zonnegroet, maar hij ging zo snel dat het een vloeiende beweging werd. Behalve bij mij dan, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik er nog teveel bij na denk.

De les waar ik woensdagavond aan deel heb genomen is intensieve Hatha Yoga. Hierbij ligt de nadruk op kracht en lenigheid en iets minder op strekken en ontspanning. We deden een aantal oefeningen met dierennamen zoals Gekko, Vis en kraai. In het Engels klinkt het natuurlijk veel interessanter. Ach ja, als het beestje maar een naam heeft. De oefeningen waren precies waar ik van hou, kracht en lenigheid zie ik binnen yoga als mijn sterkste punten. Balans en bijvoorbeeld het voelen wat de energie in mijn lichaam doet, zijn niet zulke sterkte punten.

Een sterk punt van Sanne vind ik wel dat ze veel aandacht geeft aan de individuele uitvoering van de oefeningen. Ze voelt haarfijn aan wie ze een beetje kan uitdagen en wie wat hulp nodig heeft. Ik weet niet of ze altijd zo aandachtig is of dat het was omdat we met een klein groepje waren maar een kleine beweging met mijn schouders was voor haar voldoende indicatie dat ik last van mijn nek had en mijn houding aan moest passen.

De ontspannings fase aan het eind van de les is bijna bij iedere yogales hetzelfde, op je rug liggen diep en rustig ademen en luisteren naar de bodyscan. Tot is het bijzonder dat iedere yoga leraar of lerares er een geheel eigen draai aan kan geven. Terwijl Sanne ons begeleide in de meditatie liet ze het geluid van een windorgel klinken. De combinatie van haar stem en het geluid vulde mijn hoofd en toen het stopte was de stilte zo intens dat zelfs de luidruchtige buren het niet konden verstoren.

Na de les heb ik véél te lang met Sanne staan praten. Ik schrok van de tijd toen ik thuiskwam, maar het was de moeite waard. Ik ga deze zomer waarschijnlijk nog wel een keer naar Belcrumbeach voor een les in de openlucht.

Leerpunt: blessures binnen yoga komen vaak door het ego.

Duur van de les: 1:15 uur

Type les: Hatha Yoga

accommodatie

 • Bereikbaarheid goed

 • Parkeergelegenheid gratis parkeren kan na 18.00 uur aan de Oranjesingel.
  Dit is +/- 5 min lopen van de studio.
  In de Mauritsstraat is het betaald parkeren tot 22.00 uur.

 • Kleedruimte er is een halletje waar je je spullen kwijt kan

Organisatie

 • Communicatie redelijk vlot

 • Ontvangst een prettig hartelijk welkom

 • Betaling cash, tikkie, 5 of 10 rittenkaart en yogakaart Breda*

 • Studentenkorting 20%

De les

 • Begeleiding héél aandachtig

 

Informatie Sanne legt het uitgebreid uit

Ambiance netjes strak en toch een fijne sfeer

Website Yoga Puur Breda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s