Studio yoga Breda

proefles studio yoga 31-8-18

Locatie: zandoogjes 15

Op mijn zoektocht naar de volgende locatie om een yogales te gaan volgen kwam ik de website van studio yoga breda terecht. Power yoga op vrijdag leek me wel interessant, vrijdag is voor mij de eerste dag van mijn weekend, en ik vind yoga wel een relaxte manier om mijn vrije dag mee te beginnen. Je kan via de website een gratis proefles aanvragen dus ik heb meteen mijn gegevens ingevuld. Een weekje later wordt ik gebeld terwijl ik aan het lossen was, toen ik terugbelde kreeg ik iemand van Enjoy Sports aan de lijn die me vroeg of ik een gratis dagpas had aangevraagd. Omdat ik niet meteen de link legde zei ik dat ik van niets wist. De volgende dag weer een oproep gemist en wat later ging de telefoon weer. Deze keer kreeg ik iemand aan de lijn die me vroeg of het klopte dat ik een proefles yoga aangevraagd had, toen begon er ineens een lampje te branden. Studio yoga is onderdeel van Enjoy Sports, maar heeft zijn eigen website. Zelf sport ik al een jaar of vijftien bij Arendse Healt Club en daar volg ik ook regelmatig een yogalesje. Toen ik begon te bloggen heb ik bedacht niet over deze lessen te gaan schrijven omdat het in een sportschool anders is. Op het moment ik dat na de les aan Jeanne van Enjoy Sports uitlegde dacht ik bij mezelf, wat maakt het ook eigenlijk uit.

Bij binnenkomst werd ik zeer vriendelijk ontvangen, de yoga studio zit meteen links. Voor de yogaruimte is een klein halletje waar je je spullen kwijt kan. Het is een leuke ruimte met een rustgevende uitstraling. De les werd gegeven door Karimu Corbeek, de tweede keer dat ik les krijg van een mannelijke leerkracht. Omdat ik vrij vroeg was hadden we wat tijd om te kletsen. Karimu vertelde dat Nederlands niet zijn moederstaal is en dat hij soms nog wel eens wat taalfoutjes maakt. Maar behalve op een klein zweempje accent heb ik hem er niet op kunnen betrappen. Wat ik wel grappig vond is dat hij de oefeningen, waarvan vaak de Engelse naam wordt gebruikt(en die velen dan ook nog eens verhaspelen), in het Nederlands vertaalde. Neerkijkende hond was voor mij weer een hele nieuwe term, leuk hoe iedereen zo zijn eigen persoonlijke draai weet te geven aan de namen van de oefeningen. Toen ik hem vertelde wat mijn motivatie is om te bloggen gaf hij me wat tips. Één van die tips ging over acroyoga in het park, waar ik graag een keer een blog aan wil wijden. Op verzoek begonnen we met een aantal oefeningen met een twist. De yogi squat opbouwen vanaf een blok vond ik ook een leuke methode, niet dat het voor mij nodig is, ik zat als kind al zo te spelen en in Frankrijk is dat beslist een voordeel als je langs de autoroute naar de wc moet. Het gebruik van banden was nieuw voor mij. Het is best uitdagend om, terwijl je op je knieën zit, een band onder je enkels en over je bovenbenen te spannen en jezelf dan met je handen op twee blokken omhoog te drukken tot je voeten los komen van de grond. Een knie tegen je borst binden en dan je andere been gestrekt van de grond tillen valt ook niet mee. Ondanks deze uitdaging viel het me op dat de iedereen in de groep goed mee kon. Soms heb je er wel eens mensen bij zitten die nog wat moeten oefenen, maar in deze groep zaten volgens mij geen beginnelingen. Het was een leuke les, we eindigde de laatste oefening zittend op een blok, hierna mochten we gaan liggen of blijven zitten, wat goed voelde. ik zat eigenlijk wel zo lekker dat ik niet ben gaan liggen en dat is me goed bevallen.

Na de les heb ik onder het genot van een lekker bakje koffie nog even een gesprek met Jeanne Poncin gehad. Alhoewel het een mooie accommodatie is met een grote bar en leuke service ben ik nog steeds erg tevreden bij Arendse, wat voor mij ook nog eens een stukje dichterbij is.

Duur van de les: 1:15 u

Type les: power yoga

accommodatie

Bereikbaarheid : Enjoy-sport is zeer goed bereikbaar

Parkeergelegenheid : er is ruim voldoende parkeergelegenheid

Kleedruimte : voor de Yoga ruimte is een halletje met kapstok en schoenenvakjes. De kleedruimtes heb ik niet gezien, maar zijn vast en zeker aanwezig

Organisatie

Communicatie : na een week werd ik gebeld.

Ontvangst : ik ben vriendelijk ontvangen aan de receptie en verder begeleidt door Karimu

De les

Begeleiding : goed

Ambiance : strak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s