Volle maan yoga & meditatie

Evenement georganiseerd door: Club Pelikaan 23-11-18

vollemaan-yoga-meditatie1Locatie: Club Pelikaan

Toen ik donderdagavond, de laatste dag van mijn werkweek, moe maar voldaan zat te genieten van een lekker glaasje trappistenbier bladerde ik nog even mijn facebookpagina door en zag een post van Steffie Gelissen langskomen. Volle maan yoga & meditatie, ik wist meteen dat dit het goede moment was om weer eens wat te gaan schrijven. Na een drukke periode (vooral druk met mezelf) was ik de volgende blog keer op keer weer voor me uit aan het schuiven. Alhoewel ik het leuk vind om te doen is het toch iedere keer een stap in het duister. Steffie reageerde vrij vlot op haar post toen ik vroeg of ik kon deelnemen. Op de vraag waar ik me moest aanmelden kwam als nel de reactie: is al geregeld, en je bent ook uitgenodigd voor het ontbijtje na afloop, 6:25 uur gaan de deuren op, ik zie je daar.

Vrijdagmorgen vroeg op, voor mij is het in principe uitslapen, maar vrijdag is voor mij de eerste dag van het weekend. Een beetje vroeg aangekomen bij Club Pelikaan, maar er stonden al een paar mensen voor de deur. Nog niet helemaal wakker zei ik goede morgen, en we wachtten samen tot de deur openging. Toen we binnen kwamen zag ik pas dat één van die mensen Steffie was. Gek hé, dat iemand die je van facebook kent er in werkelijkheid toch weer anders uit blijkt te zien. We werden vriendelijk verwelkomt door de jongedame achter de balie en door Steffie uitgenodigd om te verzamelen in de koffiecorner. Toen iedereen binnen was mochten we allemaal een maankaart pakken en begaven we ons naar buiten op het balkon. Iedereen mocht zijn plekje zoeken, zitten of staan, maar wel in stilte. Helaas was de maan niet zichtbaar, het was koud, maar niet onaangenaam koud. Steffie begeleidde de meditatie, diep wortelen, verbinden met de energie van de aarde en van de maan. Het viel niet mee om de aandacht bij de stilte in mezelf te houden, druk verkeer, een koelmotor, een vogeltje wat fluit, de gedachten die langskomen. Langzaam maar zeker kwam er rust, de koude werd aangenaam, ik voelde energie door mijn armen stromen en de tijd leek te vertragen.

Toen we weer naar binnen gingen viel de warmte als een deken over me heen. We gingen een aantal trappen af naar de yogaruimte, er brandde kaarsen en er waren hoekjes op de vloer getekend die aangaven waar de yogamatten weggelegd konden worden. De les kwam voor mijn gevoel héél langzaam op gang, misschien omdat mijn gevoel voor tijd wat in de war was of omdat ik alles zéér bewust meemaakte. Vanuit de zittende houding begonnen we met een draaiende beweging en bouwde we langzaam op naar de maangroet. De maangroet is net als de zonnegroet een serie van bewegingen die in tegenstelling tot die zonnegroet juist rust brengen in plaats van energie. Het ontbijtje nadien was heerlijk, warme havermoutpap met verse vruchtjes en gemberthee. Tijdens het ontbijt heb ik nog even een leuk gesprek gehad met Steffie en ik vond het eigenlijk jammer dat ik weg moest.

Duur van het evenement: anderhalf uur, met ontbijt erbij twee uur.

Accommodatie

Bereikbaarheid: Club pelikaan is goed bereikbaar

Parkeergelegenheid:  er is een bewaakte parking

Kleedruimte: er zijn kleedruimtes

Organisatie

Communicatie: via facebook

Ontvangst: zeer vriendelijk

Betaling: ik mocht gratis deelnemen

De les

Begeleiding: Steffie geeft vriendelijke duidelijke instructies

Informatie: goed

Ambiance: bij Club Pelikaan hangt een professionele maar ongedwongen sfeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s