Open dag New Energy Movers

Toen ik pas begonnen was aan mijn zenleraar opleiding hoorde ik van mijn nichtje Jolanda dat ze net met de opleiding NEM begonnen was. New Energy movers, dat sprak mij wel erg aan. Toen ik aan haar vroeg waar het over ging, vertelde ze dat ze bezig was met familieopstellingen. Onze neef Frank verdiept zich al een tijdje in de genealogie, en ook in onze familie, dus dat kwam wel van pas. Met z’n drieën hebben we leuke gesprekken gehad over de familie en onze gezamenlijke stamboom. Na de afronding van de opleiding zenleraar ontstond er weer ruimte voor iets nieuws. Een paar vervolgplannen leken niet van de grond te komen en ik liep met de gedachte rond, wat wil ik nu gaan doen om verder te groeien? Enige tijd later zag ik een advertentie over de open dag van NEM op Facebook en ik heb meteen gereageerd.

Zondag is voor mij een gewone werkdag, dus na mijn werk even gedoucht en op naar de Michiel de Ruyterstraat. Het eerste wat me opviel was dat de open deur niet open was, logisch want het was niet echt warm buiten. Ik belde aan en werd vriendelijk verwelkomd door Christan. Hij bood mij een kop koffie aan en we hadden meteen een leuk gesprek. Toen zo’n beetje iedereen binnen was gingen we vervolgens naar een lesruimte. Er stonden een aantal gewone stoelen en er stonden ook een aantal, hoe zal ik het zeggen, stoelen zonder poten. Eigenlijk alleen de zitting, met een vachtje erop, plat op de grond. Ik vond het grappig zien dat iedereen achter in het lokaal op de hoge stoelen ging zitten en de lage zitplaatsen allemaal leeg bleven. Zelf heb ik er geen probleem mee om op de grond te zitten, in de zenles zitten we altijd met een kussen op een mat. Maar de meeste mensen kiezen er blijkbaar toch voor op een gewone stoel te gaan zitten. Als Nathalie naar binnen komt vraagt ze aan de mensen om wat meer vooraan te komen zitten, en enigszins vertwijfeld kwamen er meer op de vloer plaatsen zitten. Met veel passie legde Nathalie, samen met José uit hoe NEM is ontstaan. Ze vertellen om de beurt over hoe ze samen zijn gaan werken en over de opbouw van de opleiding. Ze leggen uit hoe het werkt en de mogelijkheid om losse modules bij te wonen. Eén voor één worden vervolgens de verschillende modules toegelicht. Een aantal lessen raken wel wat aan mijn opleiding een aantal zaken vind ik nog interessant om te ontdekken. Het mooie van de opleiding is dat je het leven vanaf verschillende kanten leer belichten, waarbij verschillende technieken, theorieën of wijsheden worden toegepast vaak kracht bij gezet door verschillende oefeningen. Zelf heb ik wel interesse in de module energetica, maar op moment liggen er nog een paar ijzers in het vuur en ik wil eerst zien wat ik daarvan kan smeden.

Tijdens de pauze was er tijd om even met Nathalie of José of een van de studenten een gesprek te hebben om zo informatie in te winnen over de opleiding. Ik had een kort maar mooi gesprek met José en dat voelde meteen vertrouwd. Soms vind ik het jammer dat ik mezelf niet in 2 kan splitsen, zoveel interessante dingen te leren, zoveel leuke mensen te ontmoeten. Na de pauze was er ruimte voor een oefening. We kregen ook een invulformulier waarmee we een intakegesprek konden aanvragen. Een klein half uurtje later dan gepland namen we afscheid. Ik vond het, ondanks dat ik niet de opleiding nu niet ga doen, een wel besteden namiddag. Ik heb leuke mensen ontmoet mooie gesprekken gehad, en ben weer een stukje wijzer geworden.

Evenement georganiseerd door: Nathalie van Spall en José van den Diepstraten
Duur van het evenement: 13:30-16:30 u
Type evenement: open dag

accommodatie

Bereikbaarheid:goed bereikbaar

Parkeergelegenheid:ruim voldoende

Organisatie

Ontvangst:zeer vriendelijk

Betaling: gratis

De les

Begeleiding:goed, zeer duidelijk

Informatie:goed

Ambiance:losjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s