Yoga-San

Afgelopen zomer had ik al eens een les gevolgd die Sandra gaf op Belcrum beach. Ik heb er een blog over geschreven en ze heeft me uitgenodigd om een keer bij haar een proefles te komen volgen. Het heeft even geduurd, maar de eerste zaterdag van jaar is het er dan toch van gekomen. Het mailtje met het verzoek om een proefles te kunnen volgen werd zeer snel beantwoord en er kwam een meteen een mailtje achteraan met aanvullende informatie. Doorgaans ben ik al blij dat ik de volgende dag reactie krijg want het gebeurt soms zelfs dat er dagen overheen gaan. Zero point is een pand in de Ceresstraat vlak bij de vroegere Drie Hoefijzers (Skol) brouwerij, waar ik al lang niet meer geweest was. Het is er mooi geworden. In de tweede mail stond de code waarmee ik de voordeur kon openen, vervolgens vier trappen omhoog, meteen de warming-up gedaan. Er lagen matjes klaar en je kon in het zijkamertje thee of water pakken. Extra attributen zoals dekentje en kussens zijn er volop aanwezig. Er moest uiteindelijk behoorlijk geschoven worden om alle deelnemers in de ruimte te krijgen want blijkbaar had iedereen het voornemen om het jaar goed te beginnen. In gedachten tel ik ongeveer 17 mensen, en het viel me op dat er in verhouding veel mannen aanwezig waren.

De eerste oefening zou meteen de pittigste zijn vertelde Sandra, en ze legde uit dat we met onze handen net iets boven schouderhoogte knipbewegingen moesten maken met onze beide middel- en wijsvingers. Het leek mij niet zo moeilijk, maar ik heb al vaker een kundalini les gevolgd en mijn ervaring is dat het vaak sneller zwaar wordt dan je verwacht. Volgens Sandra staat de wijsvinger voor wijsheid, dat voelt wel goed, en de middelvinger staat voor geduld, dat is enigszins tegenstrijdig met mijn persoonlijke ervaringen. (of… Zouden al die mensen die hun middelvinger opsteken tegen mij als ik met mijn vrachtwagen in de weg rijd eigenlijk bedoelen dat ze geduld met me hebben??? ) Sandra zette wat muziek op en ik pakte vlot het ritme op ondanks dat dit niet persé de bedoeling was. Het werd al snel zwaarder en het viel me op dat mijn rechtervingers het ritme vast konden houden en mijn linkervingers niet. Na deze oefening mochten we de handen op de schouders leggen en van links naar rechts draaien met het bovenlichaam. Met de handen boven het hoofd deden we de vuurademhaling, daar kreeg ik het meteen behoorlijk warm van.

Eén van de leuke dingen van yoga vind ik dat ik weer leer om gewoon gek te doen. Sandra zetten wat muziek op en we mochten dansen met onze ogen dicht. Eerst voel ik me zeer ongemakkelijk, maar toen ik het kon loslaten voelde fijn om losjes op de muziek mee te bewegen zonder erbij na te denken hoe het eruit ziet of wat een ander ervan denkt. Het voelt goed om in stilte met een groep mensen die vrijheid te ervaren, toen Sandra wat muziek opzette en ons uitnodigde om mee te zingen, al was het alleen maar het couplet, merkte ik dat ik me daar niet echt prettig bij voel. Hier zit toch nog wat schroom of faalangst denk ik, dus daar wil ik nog wel aan gaan werken. Het was een fijne leerzame les voor mij, en het is best jammer dat ik niet op twee plekken tegelijk kan zijn, want de zaterdagochtend heb ik normaliter zenles.

Leerpunt: dat ik weerstand voel om te zingen.

Duur van de les: 1:15 u

Type les:Kundalini

accommodatie

Bereikbaarheid:goed

Parkeergelegenheid:voldoende

Kleedruimte:n.v.t.

Organisatie

Communicatie:snel

Ontvangst:je kan jezelf binnenlaten

Betaling: cash, overmaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s