Volle maan ontmoeting

Enige tijd geleden ben ik op facebook bevriend geraakt met Vivianne. In het verleden had ik een duidelijk oordeel over mensen die zichzelf medium noemen en over geesten, entiteiten en energieën en wat al nog meer praten, maar naargelang ik me meer verdiep in spiritualiteit kan ik er niet omheen dat er meer tussen hemel en aarde is dan ik op dit moment kan bevatten. Steeds meer mensen die met soortgelijke zaken bezig zijn komen in mijn leven en ik kan er voor mijn gevoel niet meer omheen om me er in te verdiepen. Toen ik een uitnodiging langs zag komen om op vrijdag de dertiende naar een volle maan ontmoeting te komen kwam meteen de gedachte bij me op om hier iets over te schrijven. Ik heb het formulier op haar website ingevuld en ik kreeg vrij snel antwoord. Ze vroeg in een mail om zelf te zorgen voor iets om op te zitten en iets warms om aan te trekken. Ze deed ook de suggestie om iets te eten en te drinken mee te nemen wat je eventueel kan delen. Via de WhatsApp groep kregen we een pinpoint locatie, want het was midden in de polders.

Het is een prachtige locatie aan het water en de zonsondergang was wondermooi. Omdat er op het laatste moment een aantal mensen afhaakte was het een klein groepje, maar dat maakte het er niet minder gezellig om. We hadden om acht uur afgesproken en omdat het bijna in mijn achtertuin is was ik er zo met mijn fiets. Voor sommigen was het een hele reis want die kwamen vanuit Rotterdam om in Breda van de volle maan te genieten. Na een uitgebreide kennismaking begonnen we met het aansteken van kaarsjes, wierook en een kampvuurtje in een oude barbecue waarover ik spontaan tot vuurmeester werd gedoopt. Het was ondertussen gaan schemeren en rondom ons waren er allerlei dierengeluiden, vooral de ganzen lieten regelmatig van zich horen. Het was een heldere hemel, er waren vallende sterren te zien en langzaam maar zeker kwam de maan vanachter een bosje tevoorschijn. Op deze manier ontstond er een mystieke sfeer en waren we zo helemaal in de stemming voor een mooi verhaal.

Vivianne vertelde ons over de herkomst van de mythe dat vrijdag de dertiende een ongeluksdag is en hoe de maankalender vroeger 13 manen was terwijl we nu een 12 maanden kalender kennen. Ze gaf onze uitleg over hoe zij de hedendaagse energie voelt en ziet hoe mensen er door beïnvloed worden.

Na haar verhaal leidde ze het loslaatritueel in door uit te leggen dat deze maan de oogstmaan is. De oogstmaan staat voor het binnenhalen van wat je gezaaid of geplant hebt en ook voor het loslaten van de oogst die je niet kunt gebruiken. Dit kan dan weer dienen als mest voor wat je in de toekomst wil gaan planten. We kregen allemaal een paar blaadjes salie, rozenblaadjes en één of meerdere zaad ballonnetjes. Hierna begeleidde Vivianne ons in een meditatie die helpt om te aarden. Eenmaal goed geaard kregen we de suggestie om alles wat we los wilden laten aan de salie blaadjes mee te geven en deze in het vuur te gooien. Vervolgens nodigde ze ons uit om de intentie van wat we willen zaaien voor de toekomst in het zaadbolletje (of meerdere zaadbolletjes) te visualiseren en vervolgens de rozenblaadjes in het vuur te gooien bij wijze van loslaten en als een soort van viering dat je een nieuw doel heb. Vervolgens heeft iedereen de zaadbolletjes op een door hem of haar gekozen plekje laten vallen om het te laten groeien. Na afloop kregen we allemaal een gelukspoppetje om ons eraan te helpen herinneren wat we uitgenodigd hebben in ons leven.

Na dit ritueel hebben we onder het genot van de gedeelde hapjes en drankjes gezellig geklets over allerlei persoonlijke ervaringen. Alhoewel we in de wei zaten ging het niet over koetjes en kalfjes en ik heb het idee dat we allemaal wat van elkaar geleerd hebben en een beetje wijzer naar huis zijn gegaan. Na afloop heb ik nog wat staan praten met Vivianne en hierdoor krijg ik steeds meer het gevoel dat ik nog veel te ontdekken heb over mezelf.

Toen ik vanmorgen mijn map met blogs opende zag ik dat het bijna een jaar geleden was dat ik een blog geschreven heb. Het bijzondere hiervan is dat deze ook over een volle maan ontmoeting ging, maar dan gecombineerd met yoga. Tijdens die ervaring heb ik een kaart mogen pakken en op die van mij stond de oogstmaan. Omdat ik niet zoveel met kaarten heb en niet echt bezig ben met de namen van de manen ben ik dat eigenlijk een beetje vergeten, maar gisteren tijdens het verhaal van Vivianne kwam deze kaart ineens weer terug in mijn gedachte….. bijzonder.

evenement organiseert door:
Vivianne Vissers van Vivianne’s praktijk

locatie:
Breda, Haagse Beemden

Een gedachte over “Volle maan ontmoeting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s