Voetbehandeling bij Elvira Schilperoort

locatie: Nieuw Krijtenburg 21

De eerste dagen van de vastentijd zitten er op. Het gaat best goed, en ik heb nu ineens meer tijd en ruimte om zowel fysiek als mentaal weer eens met een heldere blik naar mezelf te kijken. Iedere dag op mijn meditatiekussen liggen mijn voeten voor me, maar ik kijk er eigenlijk nooit echt naar. Toch is de verzorging van mijn voeten erg belangrijk voor me omdat ik veel loop tijdens mijn werk. Er zijn collega’s die met een stappenteller gemeten hebben dat we tussen de 15 en 25 kilometer per dag lopen als we aan het laden en het lossen zijn. Laatst zag ik dat ik een kalknagel had en wat eeltplekjes her en der. Ik heb ook al weer een tijdje last van een zwikkende voet als ik net uit bed kom, dat gaat na een poosje over, maar het is toch niet echt fijn als je zo de trap afloopt. Tijd voor groot onderhoud dus. Ik denk dat het voor de meeste mannen niet zo voor de hand liggend is om naar een pedicure te gaan, maar ik heb een aantal jaren geleden al op een harde manier uitgevonden dat een goede verzorging van je voeten echt geen luxe is, maar pure noodzaak. Zeker als je bijvoorbeeld in de horeca werkt want daar sta je hele dagen, en voor je het weet kun je niet meer lopen van de pijn. 

Via mijn vrouw ben ik met Elvira in contact gekomen en heb al mogen ervaren dat zij meer in haar arsenaal heeft dan alleen maar nagels knippen en eelt verwijderen. Ze heeft zich niet alleen gespecialiseerd in de verzorging van de voet, maar vooral ook in de invloed van de bepaalde drukpunten in de voeten op de verschillende delen van je lichaam. Verder heeft ze zich verdiept in de werking van de energiebanen in het hele lichaam en er omheen. Het mooie daarvan vind ik dat dit gelinkt is aan zen. Ik heb wel eens gelezen dat Reiki voortkomt uit zen en dat het gaat over de universele levensenergie: Ki of Chi. Als je energie niet goed stroomt dan zit je vaak ook niet goed in je vel. Blokkades van die energie kunnen zich uiten in fysieke of mentale klachten. Ook in de yogawereld worden bepaalde klachten vaak toegeschreven aan dergelijke blokkades, daar wordt dan weer gesproken over Prana. Het mooie vind ik vooral dat Elvira zich ook breed ontwikkeld heeft op het spirituele pad en zo hoeven we tijdens de behandeling niet te kletsen over koetjes en kalfjes maar leren we vaak nog wat van elkaar. 

De praktijk is op de eerste verdieping van haar woning. Er is naar mijn ervaring doorgaans voldoende parkeergelegenheid in de straat alhoewel ik eigenlijk net zo makkelijk met de fiets ga, het is voor mij nog geen 10 minuten fietsen. Zelfs al heeft er een hele poos tussen gezeten is het alsof we gewoon doorgaan met ons laatste gesprek. Nadat ze mijn voeten heeft verzorgd en me weer wat goede adviezen heeft gegeven voor het dagelijkse onderhoud ervan gaat ze beginnen met de massage. Nu is het tijd om in stilte te genieten van de ontspannende voetmassage. Een muziekje vind ik niet nodig ik geniet al van de fluitende vogeltjes buiten. En het valt me op hoe makkelijk we beiden van een druk gesprek over kunnen gaan in een serene stilte… echt genieten. Ik zak zo diep weg dat ik op het randje van de slaap balanceer. even los van de wereld, even los van mijn gedachten, gewoon voelen wat er gebeurt, heerlijk.    

Na de behandeling is er de mogelijkheid om een inzichtkaart te trekken uit een van de vele spellen die ze heeft. Mijn kaart is transformatie, passend, want daar ben ik de afgelopen jaren wel mee bezig. Vijf jaar geleden had ik dergelijke kaarten als onzin afgedaan, nu weet ik dat ze je aandacht op iets kunnen richten dat je verder kan helpen in het leven, of je er nu in gelooft of niet, en daarbij geeft het ook een beetje een mystiek tintje aan de totale ervaring.