Blij in de wei.

Beweging is goed voor je, ik denk dat iedereen dat wel weet. Desondanks kan niet iedereen zichzelf er altijd toe zetten om te gaan sporten. Gelukkig zijn er mensen die er hun hobby of zelfs hun beroep van hebben gemaakt om mensen te motiveren om te bewegen. Voor de blogs op deze website ben ik al bij veel inspirerende mensen geweest in Breda, maar over één locatie waar ik vaak kom heb ik eigenlijk nog nooit iets geschreven. Al sinds ik er met mijn jongste dochter naar zwemles ging ruim 15 jaar geleden ben ik lid van Arendse Health club in Breda. Eerst alleen in de winter en later het hele jaar door. Het is voor mij een ankerpunt geworden om in het weekend met een aantal verschillende groepssporten mee te doen. Spinning, xco, boksen, functional move het maakt me niet zoveel uit als ik maar in beweging ben. 

Als iets gewoon geworden is ga je het vaak pas echt waarderen als het er even niet meer is. Ondanks al de moeite die verschillende mensen hebben gedaan om online zen, yoga en sport mogelijk te maken heeft dat mij niet geïnspireerd om mee te doen. Sterker nog, ik voel me er niet prettig bij. Een mooie les die ik hiervan leer is dat ik toch wel graag onder de mensen ben. Mijn motivatie put ik voor een groot deel uit het meedoen met een groep. Ik zeg voor de gein wel eens dat ik niet zomaar meeloop met de kudde, maar binnen groepen die met een gezamenlijke activiteit bezig zijn ontstaat er vaak een motiverende energie die ik prettig vindt. Zowel degene die voor de groep staat als de leden van de groep worden hierdoor naar een hoger level getild. Ook meditatie voelt anders in een groep. En de gesprekken in de zenlessen leiden niet zelden tot nieuwe inzichten voor leerlingen maar ook voor de leraar. 

Vrijdag 21 mei ben ik weer voor het eerst naar Arendse geweest. Het was goed om de bekende gezichten weer eens te zien en het viel me op dat er toch bij een aantal toch wel wat coronakilootjes aangekomen waren. Ik ben dus niet de enige die de motivatie niet goed kan vinden als ik niet naar de sportschool ga. Wat me ook opviel was de inspanning die ze hebben moeten doen om alles coronaproof te maken. Er is een heel circuit bedacht waardoor er een looproute is ontstaan waar niemand binnen de anderhalve meter ruimte van de andere sporters hoeft te komen. Er zijn duidelijke instructies in verband met de hygiëne en bijna alle activiteiten vinden in de buitenlucht plaats. Dit houdt in dat iedere dag alle attributen naar buiten en aan het eind van de dag weer terug naar binnen gesjouwd moeten worden. Respect voor de moeite die er gedaan wordt om iedereen de mogelijkheid te bieden om te komen sporten.

Vrijdag heb ik de Xco les gevolgd bij Suzanne en de spinningles bij Pim. Fijn om weer in een vertrouwde groep te kunnen sporten, alhoewel ik wel merkte dat mijn conditie een beetje ingekakt was. Maar daar doen we het voor hè, stilstand is achteruitgang en rust roest. Ik vond het ook heerlijk om buiten te sporten, dat geeft toch weer een vrijer gevoel dan in een afgesloten ruimte. Ik vond het ook fantastisch om na de inspanning wat ontspanning te vinden in yoga oefeningen op een steigertje aan het water. Wat mij betreft is mogen ze de buitenactiviteiten er wel in houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s