Over

Mijn naam is Peter van Caulil. Geboren en grotendeels getogen in Breda. Getrouwd en vader van drie kinderen die ondertussen allemaal de volwassen leeftijd hebben bereikt. Enkele jaren geleden ben ik enigszins vast gelopen met mezelf en op zoek gegaan naar; The Meaning of Life.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de mogelijkheden van het menselijk lichaam en de menselijke geest. Mijn hele leven heb ik gezocht naar antwoorden op allerlei vragen waar de meeste mensen niet mee bezig zijn. Ik heb veel uitdagingen opgezocht en evenzoveel grenzen verkend. Nu, een halve eeuw oud, besef ik dat waar het om draait is verbonden zijn. Individuele groei is afhankelijk van de aarde waarin je geworteld bent. Doordat ik in mijn jeugd vaak verhuisd ben zijn die wortels vaak losgerukt. Toen ik eenmaal gesetteld was verloor mijn vrouw haar baan en omdat we met drie kinderen in de luiers en een dikke hypotheek weinig keuze hadden ben ik met de vrachtwagen internationaal gaan rijden. Dit heeft wederom mijn wortels losgerukt. Twintig jaar heb ik een soort van parttime kluizenaarsbestaan geleid.

Vier jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar iets wat me verder kon helpen groeien. De verhalen van Allan Watts inspireerde me enorm, en toevallig zag ik een advertentie langskomen van Zen.nl. Zen heeft mij de ogen geopend. Veel van de dingen waar ik al jaren mee worstelde kwamen hier aan bod. Dit heeft me er toe gebracht om de opleiding tot zenleraar te gaan volgen. Het heeft me ook geïnspireerd om aan yoga te doen en mijn interesse gewekt om andere vormen van yoga, Tai chi,sjamaanisme, of wat er nog meer is te verkennen hier in Breda. Hierdoor is bij mij het idee ontstaan om de verschillende groepen in Breda te verbinden door middel van deze website.

Omdat ik niet echt geworteld ben in mijn geboorte stad en nog weinig weet van alle verschillende vormen van meditatie, spiritualiteit of bewegingsleer sta ik open voor hulp van mensen die weten waarover ik praat.

Wie helpt mij verder?

Het idee voor deze website is om voor iedere vorm een pagina te maken met een korte uitleg van de basisprincipes. in de sidebar kan dan een link geplaats worden naar de verschillende clubs of locaties waar dit plaatsvind en de mogelijkheid om evenementen te delen. Het allermooiste lijkt me dat we op termijn samen evenementen gaan organiseren.

Wil je meehelpen?